در میان کشورهای اروپایی که بهترین مقصد برای مهاجرت هستند، قطعا نام آلمان بیش از دیگران میدرخشد. این کشور به عنوان قطبی مهم در صنعت و اقتصاد اروپا و یکی از برترین قدرتهای جهانی، از ظرفیت بیمانندی برای رشد و شکوفایی برخوردار است. از مزایای مهاجرت به این کشور میتوان به هزینههای پایین زندگی، امنیت اجتماعی بالا، پایین بودن نرخ بیکاری و خدمات گسترده دولتی اشاره کرد.
در سالهای اخیر به دلیل افزایش موج مهاجرت به آلمان و مشکلات پدید آمده ناشی از آن، سیاستهای مهاجرت به شکلی سختگیرانهتر اعمال میگردد. با این وجود شناخت انواع روش های مهاجرت به آلمان میتواند شما را در این مسیر بهتر راهنمایی کند. در کنار این شناخت، هرگز نقش یک مجموعه مهاجرتی برتر و کاربلد را دست کم نگیرید.
-
مهاجرت تحصیلی
کشور آلمان یکی از گزینههای برتر برای ادامهی تحصیل است. از آن جایی که بسیاری از دانشگاههای این کشور دولتی میباشند، هزینههای تحصیل در آنها پایین بوده و به طور کلی ارزان تمام میشود. بسیاری از افرادی که تصمیم میگیرند به آلمان مهاجرت کنند گزینهی تحصیل را انتخاب میکنند. در نتیجه با اتمام دورهی تحصیلشان، با تغییر ویزایشان به ویزای کاری، در همانجا مشغول به کار و زندگی میگردند.
شرایط لازم برای دریافت ویزای تحصیلی:
- اسناد و مدارک هویتی رسمی و تایید شده
- مدارک و اسناد تحصیلی، رزومه، معرفینامهها
- اثبات تمکن مالی برای هزینههای زندگی در طول مدت تحصیل در آلمان (شامل حساب بانکی یا بورسیه تحصیلی)
- دارا بودن نامهی پذیرش از دانشگاه
- دارا بودن مدرک زبان مورد نظر و اثبات مهارت ان
- سایر اسناد مورد نیاز
-
مهاجرت کاری
کار در آلمان هم به دلیل پایین بودن نرخ بیکاری و داشتن انواع مشاغل، میتواند برای بسیاری، بهترین گزینه برای مهاجرتی موفق باشد.
پیشنهاد کاربران:
آوسبیلدونگ مکانیک خودرو در آلمان
راه های مهاجرت به آلمان از طریق کار
همان گونه که در ادامه مشاهده خواهید کرد برای مهاجرت از طریق کار به آلمان چندین راه وجود دارد. با توجه به شرایط و موقعیت فردی، میتوانید هر کدام از راه های پیشنهاد شده را انتخاب کرده و ادامه مسیر دهید.
-
ویزای کار آلمان (Employement Visa)
برای اشتغال در کشور آلمان میبایست در ابتدا نسبت به اخذ ویزا و مجوز کار (Work Permit) اقدام کنید. لازمه این اقدام این است که جاب آفر یا پیشنهاد شغلی از یک کارفرمای آلمانی داشته باشید. نیروهای فنی و متخصص (Skilled Workers) با دریافت جاب آفر، قادر خواهند بود ویزای کار گرفته و به آلمان مهاجرت کنند.
از برترین مزیتهای ویزای کاری آلمان میتوان به داشتن حقوق تعیین شده از ابتدا، عدم نیاز به تمکن مالی به دلیل دریافت حقوق و امکان مهاجرت خانوادگی اشاره کرد.
البته شرایطی نیز وجود دارد که مهمترین آنها، داشتن سابقهکار مرتبط و مفید، داشتن مدرک تحصیلی یا مدرک مهارتیِ معتبر و مدرک زبان آلمانی B1 خواهد بود.
-
مهاجرت کاری با ویزای بلوکارت آلمان
بلوکارت در واقع یک مجوز اقامت میباشد که با بهرهگیری از آن میتوانید در کشور آلمان به کار و زندگی مشغول شوید. برای داشتن بلوکارت میبایست از یک دانشگاه معتبر، مدرک تحصیلی داشته و یک جاب آفر مورد تایید نیز، از کارفرمای آلمانی دریافت کنید.
با داشتن بلوکارت این امکان فراهم میگردد که تا سه ماه بعد از تاریخ اتمام قراردادِ کاری در آلمان بمانید. علاوه بر این، بعد از ۲۱ تا ۲۷ اقامت دائم آلمان را دریافت کنید.
-
ویزای جستجوی کار در آلمان (Jobseeker Visa)
گاهی این که از کشور مبدا، بتوان در آلمان شغلی پیدا کرد، ممکن نیست. ویزای جستجوی کار که در حال حاضر با نام کارت شانس معرفی میگردد، به شما فرصتی یک ساله برای یافتن کار میدهد. البته دریافت آن شرایطی دارد، از جمله:
داشتنِ مدرک تحصیلی معتبر، مدرک زبان آلمانی، تمکن مالی برای هزینۀ یک سال زندگی در آلمان و دارا بودن سابقه کار مفید.
-
ویزای آوسبیلدونگ آلمان (Ausbildung Visa)
آوسبیلدونگ، به دورههای کارآموزی گفته میشود که پذیرفته شدگان در آن، میتوانند به شکلی مهارت محور در یک موسسه تحصیل و کار کنند. در این مدت شما حقوق دریافت کرده و با اتمام دوره نیز میتوانید وارد بازار کار آلمان شوید.
برای اخذ ویزای آوسبیلدونگ آلمان نیاز است حداقل مدرک دیپلم، مدرک زبان آلمانی B1 یا B2 و در صورت نیاز تمکن مالی داشته باشید.
برای انتخاب آوسبیلدونگ با توجه به وجود بیش از ۳۰۰ نوع آوسبیلدونگ، بهتر است آوسبیلدونگی با نیاز بالاتر در آلمان را انتخاب کنید.
بیشتر بخوانید: بهترین آوسبیلدونگ در آلمان
-
ویزای خوداشتغالی و فریلنسری (Self-employed and Freelancer)
خوداشتغالی در واقع به نوعی سرمایهگذاری اطلاق میشود که در آن با کمک یک طرح تجاری و مبلغی سرمایه وارد این کشور میشوید و اقدام به راهاندازی یک بیزینس میکنید. داشتن سابقهکار مرتبط و مفید، سرمایه موردنیاز و بیزینسپلن قوی از مهمترین شرایط اخذ این ویزا میباشند.
از دیگر راه های مهاجرت به آلمان فریلنسری است که به نوعی ویزای کار در آلمان میباشد. با کمک این ویزا قادر هستید به شکل فریلنسر در این کشور فعالیت کنید. شرط دریافت این ویزا داشتن مهارتهای لازم در تخصصهای ذکر شده و اثبات ارائهی هرچه بهتر آن خواهد بود. در ضمن ارائه تمکن مالی نیز الزامی خواهد بود.
-
مهاجرت با کارت ICT آلمان
برنامه انتقال درونشرکتی (intra-corporate transfer) یا ICT از دیگر روشهای مهاجرت کاری به آلمان است. چنانچه موقعیت شغلی شما مدیر یا نیروی کار متخصص باشد و همچنین شرایط لازم را دارا باشید، با کمک این کارت میتوانید در شعبۀ شرکت یا سازمانِ خود در آلمان کار کنید.
-
مهاجرت از طریق کارت شانس آلمان یا Opportunity Card
این روش مهاجرتی به تازگی در دستور کار کشور آلمان قرار گرفته است و طی آن، دولت آلمان هر سال مشاغلی که برای آن نیروی کار متخصص کمی دارد را اعلام نموده و اقدام به جذب نیرو میکند. لازم است بدانید که براساس لیست مشاغل اعلام شده، امتیازات نیز متفاوت خواهد بود.
البته دارای شرایطی از جمله، ارائه مدرک دانشگاهی مرتبط با شغل درخواستی برای اثبات تخصص و مهارت در آن حوزه، داشتن حداقل ۳ سال سابقه کاری، داشتن مدرک زبان آلمانی و محدودیت سنی زیر ۳۵ سال نیز میباشد.
-
مهاجرت از طریق ویزای همراه (Germany Family Reunion Visa)
یکی دیگر از راه های مهاجرت به آلمان ویزای همراه یا ویزای اتحاد خانواده خواهد بود. این ویزا برای مواقعی است که فرد پس از مهاجرت به آلمان قصد دارد اعضای خانواده را در کنار خود داشته باشد. البته به شرط:
۱- رابطه قانونی و ثبت شده و قابل اثبات با فرد ویزا شده اصلی
۲- مهاجرت شخص ویزا شدهی اصلی با ویزای تحصیلی یا ویزای کاری مهاجرت
۳- دارای تمکن مالی برای خود و همراهان در آلمان
تمام مواردی که پیشتر ذکر شد جزو راه های قانونی مهاجرت به آلمان هستند. یکی دیگر از راه های مهاجرت به آلمان، اخذ پناهندگی میباشد که طبیعتا پرخطر خواهد بود. پناهندگی همانطور که از نامش مشخص است، یعنی در کشور خود با شرایط تهدیدهای سیاسی، دینی، قومیتی و خطر جانی همراه باشید.
در این شرایط طی مصاحبه و همراه با مدارک لازم، میبایست این موقعیت را اثبات کنید. این روش مهاجرتی غالبا توسط هیچ مجموعهی مهاجرتی پیشنهاد و ارائه نخواهد شد.
بهترین روش مهاجرت به آلمان
شاید این سوال برای شما هم مطرح گردد که بهترین راه مهاجرت به آلمان کدام است؟
در واقع انتخاب بهترین روش مهاجرت به آلمان، آسان نیست و در این مسیر معیارهای متفاوتی میتوانند تعیین کننده باشند. و از همه مهمتر اینکه چه شخصی این سؤال را بپرسد. پس در ادامه در ادامه یک دستهبندی کلی را ارائه خواهیم کرد که پیشنهاد برای هر دسته نیز در آن عنوان شده است:
مهاجرت تحصیلی برای افرادی که فاقد مدرک تحصیلی و سابقه هستند و یا قصد دارند در مقاطع بالا ادامه تحصیل دهند.
ویزای تحقیقاتی برای افرادی که به دنبال فعالیتهای پژوهشی و تحقیقاتی در شرکتهای معتبر هستند.
ویزای آوسبیلدونگ برای افرادی که افرادی که تمایل دارند ضمن یادگیری علم و مهارت، وارد دنیای کار شوند.
ویزای جاب آفر برای افرادی که تخصص دارند و به دنبال کار بسته به شرایط فردی و سابقه و رزومهای که دارند، هستند.
ویزای خوداشتغالی برای افرادی که بالای ۱۸ سال سن داشته و توانایی مالی خوبی برای ایجاد یک استارتاپ در آلمان دارند.
ویزای همراهی برای افرادی که همسر یا اعضای خانوادهشان در آلمان هستند.
کارت ICT برای افرادی که در شرکتی با شعبات بینالمللی کار میکنند و قصد کار در شعبه آلمان را دارند.
سخن پایانی
در این مطلب با انواع روش های مهاجرت به آلمان و راه های قانونی مهاجرت به آلمان آشنا شدید. در قدم اول مهاجرت به این کشور، میبایست شرایطتان را بررسی کنید تا مورد مناسب شما نمایان شود.
در همین مرحله است که مسیر مهاجرت شما مشخص خواهد شد و چنانچه در مسیر اشتباهی قدم بزارید، ممکن است به نتیجه دلخواهی که در نظر داشتید، نرسید. قطعا با گرفتنِ یک مشاورهٔ حرفهای از مشاوران مهاجرتی، میتوانید این مسیر را برای خودتان هموارتر کنید.